Friday, September 28, 2012

REZEKI

Assalamualaikum

Semakin hari semakin aku tinggalkan blog neyh...da lah plain jew...xdew papew..nk godek2 ngubah2 kod jadik cantek blog aku trus aku jadikan dia tungang langang...last2 back to basic...aku tepek kan jew sume putih..haaa kan senang..putih kann suci bersih lagi tuh...aku asew mata korang pom xberpinar da tgk blog kaler2 yg gahh tuh kan

Setiap manusia mesti adew tuah dia masing2 kan..cuma kita nmpk xnmpak..bilaa jeww rezeki kita dtg bergolek sedar and xsedar jeww rezeki tuh dtg...Jangan korang hengat rezeki hnya lah atas dasar duit semata2...Apa yg kita adew nyh sume nyer rezeki kan...xkira lah baek kew buruk..tuh sume dtg dari ALLAH...DIA yg da tentukan kita dpt bnyak nyh bnyak tuh..

Sume nyer DIA da plan...kita neyh memang xley ubah papew..yg hnya kita mampu buat bersyukur dan berdoa..mudahan2 apa yg kita dapat baek2 belaka...korang adew mak bapak itu kira rezeki..adew rumah..adew kaki..adew tgan..cukup sifat sume nyer lah...tuh pom korang puas xhargai xpaham lah aku....CU korang bayangkan kalu korang mcm kehidupan yang serba daif? Mampu korang nk mintak itu ini?

YA ALLAH, aku berdoa kau kuatkan lah jiwa aku agar aku sentiasa bersyukur dengn apa yang ko berikan dan bukan mahukan kemewahan di bumi ini..BAgi aku, aku bersyukur apa yang adew disekeliling aku, ibu aku, adek aku, even ayah aku da xdew..aku thu dia mahukan kesejahteraan kami, bakal suami aku,  keluarga yang laen di sekeliling aku, org yg menyanyangi aku...Cukup lah aku asew kan!! AMIN..

REZEKI aku tu jeww kot..and aku harap akan adew rezeki yg laen plak dalam peluang aku mncari pekerjaan...Agak stress aku untuk carik kerja..Kerja biasa2 pomm xdew org nk serap..tacimm btol da aku asew..tp tuh lahh...belum ade rezeki nk wat guanew...MAAF lah sy da nyusahkan mereka dsisi aku neyh haa..adoiyaii!!

PApew pomm doakan rezeki aku yeww kawan2 sume :) 

Serius nk keje..

Kalu adew share2 lah :)

K bai

My Current Happiness





2 comments:

MéuzAngelo™ XXIII said...

putih mcm ni la bagus, laju je nak loading.. baru la selesa :)
lps ni tukar font pulak supaya bg org senang nak baca.. hehe

rathiqah azmira rosli said...

insyaAllah ada ya.try masuk jobsmalaysia