Sunday, June 10, 2012

Nasi Lemak Aku lahhh~~~

Assalammm kawan...

Sorry lah yew aku memberi janji palsu kat korang sbb promise nk post something yesterday....n n n n aku wat2 lupe, leka sngt tgk citew kat lappy aku neyh haa...n memng xlah aku nk post apa2!!

Let me begin......

Memandangkan musim study week ramai gilew balik umah termasuk rumate aku...Yg aku kejadah xbalik sebab xdew sorag pom kat umahh...Dan akhirnya keje aku asyik masak masak n masak jewww....Nasib lah aku suke..biar lah smpai ke kawen aku suke masak :) kalu x  "ABG JOM MAKAN LUAR!!" Asew nk bg flying kick x??hewhewhew....

Fyi aku masak just guna rice cooker jew kot...lam bilik nyh ah asrama lah weyh..xkan aku nk bawak lak dapur gas mari cny...masak pomm style2 secara haram...tp dia gie sedaiakan fridge plak kat asrama aku nyhh..so aku konpiden aku isi jew hayam2 aku nyhh....kalu x apa guno ehh!! :)

Ok da pnjng ngat aku nyer intro...aku nk just nk show off aku da masak NASI LEMAK HAYAM!!Oh ini feblet aku nyhhh....n aku suke wat mnde yg aku feblet jew..hewhewhew :)

Gambar bwah neyh adew ayam ikan bilis n sambal.....aku wat siap2...goreng2 jeww...phtuh smbal tuh wat mcm sambal biasa bwag merah, bwang putih phtuh ikan bilis gorng tuh aku tumbuk skali sume..n tunis n letak cili bog n masak smpai MASAK lahh...adoishh!!!tuh jeww... :) Pndai2 lah agak2 k sbb aku pom men humban jeww dalam lesung tuh...


Bagi aku pling penting tok aku adalah nasi dia....kalu nasi lemak sah2 lah guna santan enn..sila rujuk sukatan dia ikot korang nyer bapew nk mkn k dekat en google...sbb aku lupe lah plakk...this my mom ajar...letak sikit halba n also daun mndi..for sure nasi wangiii~~ n sedap!!


Dan SIAP!!


Selingann jeww neyhh!!!.. aku suke lepak kat tmpt neyhh...makan2 kat cini..sejuk angin sepoi2...xyah gie jauh2!! dalam uni aku jeww neyyhh awww...SAntek ennn!!



Last but not least
MY CRIME PARTNER FOR THIS WEEK!!
kami thu kami santek jeeeww!!


K bai :)



Nota kaki: hati2 guna rice cooker tyme masak k....aku siap bg dia cool down then aku continue masakk!!

2 comments:

nadia farhana said...

sedapnye ... nak lah

Anonymous said...

adakah patot lepak gambar 2...aduhai