Friday, February 18, 2011

SINGAPORE ~1ST DAY~

haaa tok sekian kalinya telah menjejakkan kaki kew SINGAPORE...tujuan asal adalah untuk trip under skewl..ptt nyer nk gie INDIA mula..pahtuh kejadah plak xjdk adew probs mende aku lups trus tuka plan nk gie INDON palk..n lasgi sekali ttbr mcm mahal dieowg kata..aku pom mcm malas ah nk amik thu sngt..atlast.se SINGAPORE jew..hurmm singapre pom singapore lahh aku balun jew beb...asal jalan ken....tp satu hari jew kot..yg laen our free tyme..so bebas gilew ahh..hurmm kiteowg gie sana 3 hari jerkk...mlm sabtu tuh gie nek bus ke JB sampai larkin dalam 7 pg gak ahh..sampai2 subuh gajah gak ahh..huhuhu..

jeng!jeng!jeng!

bus memang terbaek ahh..aku yg serba gayat neyh abeh sume aku tekan2..mana men tarik2 beb..sume tekan2..asew nk tido dalam bus jew..xyah kuar pom xpew beb...xpenah2 aku tido bus yg boleh sit dia meregang sampai 45 dgree.terbaek ahh beb..pahtu plak dia hidang aku ngn game ngan movie sume..perghhh terbaek ahhh..aku suke!

then sampai tuh xley check in plak yew lah biasa ahh kul 2 kot check in pling awal dia buley bg..so berkumbang lah aku kat toilet seri malaysia yg tyme tuh turn aku bedah min ngan rat.yew lahh nk trus berambus ke sngapore kot..setal2 sume naek bus gie sana...kat imigresn hurmm as usual i dun like..xbest kene mnyak kali tuwon naek bus...menjiwa gak ah kaki aku..aku asew kalu kaki ley tampa muka aku mau dia tampar aku laju2 ken...huhu.kendraan yg digunakan MRT.mnyak kali kene transit okiew..fenat2!then sampai trus gie SENTOSA ISLAND...

                                

SENTOSA ISLAND

sampai cny mcm2 ah aku wat...maen segala mende yg adew kot..sume erpulang kat kita nk maen ke tak...dieowg ckp bebas...so lenjan jew ahh apew yg adew enn..rugi plk nnt da sampai hurmm pergi tgk2 jew kenn...tp aku frust gilew xsempt nk g UNIVERSAL STUDIO!adoishhh xpew2 next tyme ahh aku pergi sana ag xdop rezeki lah kot kenn..

MERLION

 tyme neyh kiteowg men depredos ngn 3D mega kejdah tahh..nk thu sila mintak bantuan en google...makcik lupo ehh...tp meng sonok ah dua2.. .goyang2 lompat2 gegar2 terbaek ahh..tp aku asew xtrill sngt ahh..tp bg rat aku asew da mencabar daa..sore dia sajew kot...padahal duk dalam jew adoiyaii...okiew2..aku kenalkan dia sebgai cek gayat ahh spesel ckit ko nyer nama..n n bayar mahal sonok gilew tp berbaloi ahhh...terbaek ahhh...puas hati ahh..nk lagi ahhhhhhhh...

then nampak tuh SKYRIDE...muka tuh da mengambarkan mcm mana mende tuh ken..tiggi beb..tipu lah ckp aku xgayat lansung kenn..tinngi weyhh org kata ley nmpk gak ahh jauh2 kenn...adoishhhh...tapi makcik gayat blasah jew kot naek..ntah mcm mana kekuatan itu melanda kenn..


 ha tadaaaa.....tinggi x???aku nk suh cik gayat amek gamba...tp dia xmampu nk lepas kan tngannya dari besi pegang tempt duduk tuh..kalu x ley view jauh ckit ennn..

 haaa see ini blom ketinggian di tahap yg sebenar...sbb tyme tuh aku sendri da duk pegang2 kat sit kenn...kamera pom aku da simpan..kalu jatuh terbaek ahhh..da lahh kosong g2 jew...

 tuwon naek luge..best2 sonok2!

 atas nyh plak kiteowg continue tgk song of the sea...air pancut yang siap adew citew2..pahtuh kuar gamba binatang yg tgh nak citew....haaa...lawa2..aku sukew gilew ahhh...shumel2 jew k..

neyh salah satu air pancut tuh...mnyak ag snyer malas nk nk letakkmnyak sngt kot..

then after setal kan nya semua neyhh berambus dengan segera nyer...da lah esok tuh kene siap pkul 5.30...gilew sampai jb kul 12 lebey kot...mana tknya dengan semut sebnyak2 nyer ken..pahtuh brapa kali plak aku nk transit.mana tak menyirap jew kaki aku nk jalan kenn...tp pahtuh plak snggap nasik.sana agak susah ah nk jumpa nasik.halal adew jerkk.tp kfc mcd adoishhh..MALAYSIA pon adew ahh..gie membaham dulu kenn....balik trus tidoo...DEAD!

2ND DAY NEXT ENTRY
to be continued...

6 comments:

Adam said...

ni yaya pg under ape?
best gle...
apsl x ajak?
haha

yayahidayah said...

huhuu..pergi under skewl...tp duk ngn skewl satu ary jerkk...yg laen...free activity!

rathiqah azmira rosli said...

bengong ko yaa

Aefa Aerisya said...

best rr.. bila agaknya kitorg ada trip g luar malaysia nih. huhu

yayahidayah said...

rat: hye cik gayat!

aefa:huhuhu..pahney wat ah trip g2..hehehe

♥ AyaHikari ♥ said...

bestnye dpt p holiday.huhu